Πρόσβαση

Η Γραμματεία του Τμήματος, τα γραφεία των μελών ΔΕΠ και του λοιπού διοικητικού προσωπικού βρίσκονται στο σύμπλεγμα των κτηρίων του Τμήματος ΗΜ&ΜΥ της Πανεπιστημιούπολης της Ξάνθης στην περιοχή των Κιμμερίων. Στον ίδιο χώρο γίνεται η διδασκαλία των μαθημάτων ενώ η εργαστηριακή δραστηριότητα του Τμήματος πραγματοποιείται στο ενιαίο συγκρότημα προκατασκευασμένων κτηρίων της Πολυτεχνικής Σχολής, στο κέντρο της πόλης. Αναλυτικότερη περιγραφή των υποδομών του Τμήματος θα την βρείτε στη σελίδα Εγκαταστάσεις. Εφόσον βρίσκεστε στην πόλη της Ξάνθης, χωρίς να έχετε δικό σας αυτοκίνητο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ναυλωμένα, από το Πανεπιστήμιο, λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ με αφετηρία το κέντρο της πόλης για να φτάσετε στα κτήρια του Τμήματος στην Πανεπιστημιούπολη:

Με αυτοκίνητο:

  • Από Θεσσαλονίκη προς Ξάνθη (219 χλμ.). Κινείστε στην Εγνατία Οδό από Θεσσαλονίκη προς Ξάνθη και μετά από την γέφυρα του ποταμού Νέστου βρίσκετε τον κόμβο της Δυτικής Εξόδου Ξάνθης της Εγνατίας. Εφόσον επιλέξετε αυτή την έξοδο βρίσκετε την περιοχή Πετροχωρίου (στην αρχή της βιομηχανικής περιοχής της Ξάνθης). Από εκεί περνάτε τον σηματοδοτημένο κόμβο του Πετροχωρίου, κινείστε εξωτερικά της βιομηχανικής περιοχής Ξάνθης και φτάνετε σε ένα μικρό κόμβο όπου με αριστερή πορεία κατευθύνεστε προς το κέντρο της Ξάνθης και φτάνετε στη δυτική είσοδο της Ξάνθης (Δυτική Είσοδος πόλης), ενώ αν συνεχίσετε ευθεία ακολουθείτε την περιφερειακή οδό προς την Ανατολική Είσοδο της πόλης. Αν κινούμενοι στην Εγνατία οδό, επιλέξετε να μην εξέλθετε από την Δυτική Έξοδο προς Ξάνθη (σας το προτείνουμε) αλλά συνεχίσετε μέχρι την Ανατολική Έξοδο Ξάνθης από όπου και εξέρχεστε (η πόλη της Ξάνθης βρίσκεται βόρεια της Εγνατίας Οδού, στα αριστερά σας), τότε θα κινηθείτε ευθεία και θα φτάσετε στην ανατολική είσοδο της πόλης. Προσοχή μην κινηθείτε προς το Πόρτο Λάγος (παλιά εθνική οδός).

  • Από Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη προς Ξάνθη. Κινείστε στην Εγνατία Οδό προς Ξάνθη και εξέρχεστε μέσω της Ανατολικής Εξόδου Ξάνθης της Εγνατίας. Στη συνέχεια, κινείστε ευθεία και φτάνετε στην είσοδο της πόλης (Ανατολική Είσοδος πόλης).

  • Πορεία εντός της πόλης. Εφόσον έχετε φτάσει από τη Δυτική Είσοδο κινήστε έως ότου φτάσετε στην αρχή της πόλης όπου θα βρεθείτε σε κόμβο με φωτεινούς σηματοδότες. Από εκεί μπορείτε να κινηθείτε ευθεία μέσω της οδού 28ης Οκτωβρίου και θα οδηγηθείτε στο κέντρο της πόλης. Διαφορετικά μπορείτε να κινηθείτε δεξιά, ώστε να φτάσετε στα κτίρια του Τμήματος κινούμενοι περιφερειακά της πόλης. Εφόσον έχετε φτάσει από την Ανατολική Είσοδο κινείστε έως ότου φτάσετε στην αρχή της πόλης όπου φτάνετε σε φυλασσόμενη σιδηροδρομική διάβαση. Από εκεί μπορείτε να κινηθείτε ευθεία μέσω της οδού Δημοκρίτου και θα οδηγηθείτε στο κέντρο της πόλης. Διαφορετικά μπορείτε να κινηθείτε δεξιά (στον σηματοδοτημένο κόμβο) ώστε να φτάσετε στα κτίρια του Τμήματος κινούμενοι περιφερειακά της πόλης.

Με λεωφορείο:

Εκτελούνται τακτικά δρομολόγια με λεωφορεία του KTEΛ Ξάνθης από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Kαβάλα, Δράμα και Kομοτηνή. Πληροφορίες: KTEΛ Ξάνθης, τηλ. 25410 27200 και στην ιστοσελίδα του ΚΤΕΛ Ξάνθης.

Αεροπορικώς:

  • Από το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης του Νομού Kαβάλας. Από εκεί φτάνετε στην Ξάνθη οδικώς μέσω της Εγνατίας οδού (περίπου 25 χλμ). Από το αεροδρόμιο έχετε τη δυνατότητα μίσθωσης ΤΑΞΙ μέχρι την Ξάνθη ή μέχρι τη Χρυσούπολη και από εκεί να επιβιβαστείτε σε λεωφορείο, του ΚΤΕΛ Καβάλας, προς Ξάνθη (αναζητήστε τα σχετικά δρομολόγια). Πληροφορίες: Κρατικός Αερολιμένας Καβάλας (Χρυσούπολη) “Μέγας Αλέξανδρος” τηλ. 25910 53400

  • Στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης του Νομού Έβρου γίνονται επίσης τακτικές πτήσεις αεροπλάνων, αλλά η απόσταση από τη Ξάνθη είναι περίπου 120 χλμ. (σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, Εγνατία οδός). Από την Αλεξανδρούπολη υπάρχει σιδηροδρομική επικοινωνία, καθώς και δρομολόγια του ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης προς Ξάνθη. Πληροφορίες: Κρατικός Αερολιμένας Αλεξανδρούπολης “Δημόκριτος” τηλ. 25510 89314

Σιδηροδρομικώς:

  • Υπάρχουν τακτικά δρομολόγια του ΟΣΕ από Aθήνα και Θεσσαλονίκη προς Ξάνθη. Πληροφορίες: ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, τηλ. 14511

  • Tοπικά δρομολόγια: Mε τα διερχόμενα τρένα των γραμμών Aθήνας και Θεσσαλονίκης, η Ξάνθη συνδέεται με Kομοτηνή, Aλεξανδρούπολη, Δράμα, Σέρρες, Kιλκίς. Πληροφορίες: ΟΣΕ, Ξάνθη, τηλ. 25410 22581

Η τελευταία ενημέρωση των παραπάνω πληροφοριών σχετικά με τα τηλέφωνα έγινε την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018.